2021. feb 18.

Jóságrészvényesek a Labor Caféért

írta: Labor Café Blog
Jóságrészvényesek a Labor Caféért

Emailes miniriport Cserepánya Miroszlávval, Jóságrészvényesünkkel

Akik az elmúlt hat esztendőben figyelemmel követték a Labor Café életét, tudják, hogy közösségi terünk, társadalmi vállalkozásunk valóban egy közösség szándéka miatt létezik. A Labor Café mögött számos olyan kedves arc van, akik fontosnak tartják a kötődéseket, elkötelezettek a helyi ügyekért, így fontos nekik a mi kezdeményezésünk is. Sokan magukra ismerhetnek ebből a leírásból, de a többiek közül az emeli ki a most induló sorozatunkban bemutatkozó helyieket, távolban élőket, férfiakat, nőket, hogy Ők szintet léptek az elhivatottságban és a Labor Cafét szívügyükként, sajátjukként támogatják a kezdetektől. Ők a Jóságrészvényesek. Közülük egy, Cserepánya Miroszláv, Miró.

E-mailben megküldött kérdéseinkre adott válaszaiból kiderül, miért szereti a Labort.

LC: Hogyan találtál rá a Labor Caféra 
 
Miró: 2015-ben találtam a Laborra. Pontosabban meghívást kaptam az egyik zenekarommal fellépés céljából. 
Miért tartod fontosnak a támogatását?  
Miró: Az egyik legfontosabb közösségi tér, ami gyakorlatilag páratlan a környéken, ebből kifolyólag fontosnak tartom a támogatását. 
Milyennek látod a Labor kezdeményezést?  
Miró: A kezdeményezés kiváló, pláne ha azt nézem, hogy egyre beszűkül az általános szociális terünk.
És a Labor egy jó hely arra nézve, hogy újra Emberek legyünk. (jó értelemben véve) 
Milyen személyes emlékeid, tapasztalataid vannak a Labor Caféról?
 
Miró: Rengeteg jó emlékem fűződik a Laborhoz. Ha csak egyet hozhatok, akkor egy 2017-es koncertünk, ahol az összes valamire való barátom ott volt. MIndenki jól érezte magát. Csak pozitív energia vett körbe és szabadnak éreztem magam. Nem éreztem magam feszélyezve, nem voltam időhöz kötve. 

Az inspiráció: Egy olyan közösségi tér, ahol újra ismerkedhetsz frontálisan, találkozhatsz olyan emberekkel, akik csak úgy maguktól, önzetlenül segítenek. Te is segíthetsz. Fejlesztheted magad. (ezt bonyolult leírni, szívesen elmondom, úgy gyorsabb � )
LC: Kerítünk rá alkalmat, hogy meghallgassuk. :)

profil_2020.jpg

 

Fekete Éva személyes kiegészítése

A Labor Café arcai között többekhez fűz igazán szorososnak mondható, bensőséges baráti viszony. Nem járunk össze, nem hívogatjuk egymást telefonon, de van kötelék, ami többekkel a Labor által lett szorosabb. 

Mirót és kedves feleségét, Timikét nem tudom egymás nélkül értelmezni. Vidámságuk, energiájuk együtt igazán kirobbanó. Mivel tudom, hogy következetesen döntenek dolgokról, nem váltják barátságukat és bizalmukat aprópénzre soha, csak olyasmi mellett köteleződnek el, amit magas színvonalon és szívvel-lélekkel tudnak csinálni, külön elismerést jelent számomra, hogy a Labor Támogatói között tudhatom őket. A nekünk szavazott bizalmuk számomra egy fontos visszajelzés. Nekik is, és minden minket támogató Jóságrészvényesnek hálával tartozom. Köszönöm a bizalmat és a barátságotokat Timike és Miró!

Szólj hozzá

interjú community támogatás interview adomány adomany donate közösségitér labor café laborcafe