2017. már 20.

A Labor kicsi kosara

írta: Labor Café Blog
A Labor kicsi kosara

Volt egy kezdeményezés, ami olyan volt, akár egy kinyitott ajtó. A kezdeményezés, melynek során a leginkább rászorulóknak és hajlék nélküli embertársainknak nyújtottunk segítő kezet a Laborban. Akkor sokan járultak hozzá az ügyhöz ételadománnyal, sok-sok szendvics készült és voltak pillanatok, mikor fejtörést okozott nekünk a "menü" összeállítása.

Azok a napok nem csak a mi életünket változtatták meg örökre azzal, hogy új tagokkal bővült csapatunk a melegedők köréből és nem csak amiatt, mert kiléptünk a komfortos, nyugis kis dobozból és nyitottunk azok felé, akiktől a legtöbben elfordulnak. A kezdeményezéssel magokat is elültettünk, melyek azóta csírát hajtottak.

 unnamed_2.jpg

Van egy kosárka. Ezt a kosárkát minden nap megtölti sok-sok apró kezecske. 

A melegedő a Labor gyerekcsapatát is megérintette és egyikük nem csak gondolkodott, cselekedett is. Ő, aki látta azokat, akiknek nélkülözniük kell, akiknek egy negyed kiló kenyérrel és néhány konzervvel segítettünk heteken át, az iskolában megmaradt uzsonnákat látva felvillanyozódott. Tejet, kakaót, sajtokat és kifliket hozott el kis szütyőjében nap, mint nap, amiket az osztálytársak a teremben hagytak. Aztán a tanító nénik jó szándéka nyomán, a szülők beleegyezésével a jóság szintet lépett. Előkerült egy kosárka, melybe mindenki beteheti azt, amiről lemondana azokért, akiknek a legkevesebbjük van. A 2. A osztály adományoz, jót tesz, segít. Egy osztálynyi szülő és gyerek rendelkezik valamiről más javára.

unnamed_4.jpg

Egy magot ültettünk el a melegedő projekttel, ami sokszorosára szaporodott.

A kosárkát pedig  naponta megtölti a szeretet.

Van egy út, amin elindultunk lassan két éve. A kis út, egyre szélesedik, mérföldkövek, hidak, elágazások jönnek és helyenként több sávon haladunk az úton, kicsik és nagyok kéz a kézben.

Ez az út jó irányba vezet. Ez az út vezet a jó irányba.

Szólj hozzá

nyíregyháza támogatás adomány önkéntesség