2017. jan 16.

Ilyen volt egy napunk: Segítettünk. Bevált.

írta: Labor Café Blog
Ilyen volt egy napunk: Segítettünk. Bevált.

Beszámolunk a Labor egy napjáról, mi zajlik a szendvics készítésen túl. Pár szóban összefoglaljuk, hogy működünk mostanság a nyitott közösségi tér, melyet Nyíregyháza belvárosában működtetünk 100%-ban adományokból, önkéntesek bevonásával.

tumblr_static_tumblr_static_clyaz7b8xzc4cwc8owg8koocw_640.jpg

 

A reggeli érkezésünkkor már várnak olyanok, akik éjszakájukat az utcán töltik és olyanok is, akik szállón várják a reggelt. Kávézunk, teázunk egyet, majd az önkénteseinkkel reggelit készítünk a beérkezett adományaitokból. Már a nyitás perceitől folyamatosan érkeznek olyanok, akik munkába indulás előtt beugranak egy szatyornyi jósággal, friss kenyérrel, vajjal, gyümölcsökkel, vagy meleg ruházattal a kezükben.

A kávézó egyik fele egy nyitott gardróbhoz hasonlít, amihez folyamatosan érkeznek és amelyből folyamatosan fogynak a ruhák. Kabátok, cipők, sálak, sapkák és örömmel tapasztaljuk, hogy valóban azonnal viselhető állapotú, nem agyonnyűtt holmikkal érkeznek a jószándékú emberek.

tumblr_inline_mrb2c1kpjn1qz4rgp.jpg

Az első zavart hallgatással telt pillanatok oldására egy spontán ötlettől vezérelve bedobtuk a filmnézést, ami olyan jó ötletnek bizonyult, hogy ma már ötletekkel érkeztek páran, mit nézzünk meg együtt.

Egyszerűség uralja a légkört. Nem ismerkedünk, barátkozunk még, csak óvatosan, de mosolygunk, míg eszegetünk és mozizunk. Pici lépésekkel egyre közelebb egymáshoz.

Mindez csak veletek együtt lehetséges és reméljük, bízunk benne, hogy eltart a téli hideg elmúlta után is az, aminek alapjait építgetjük közösen.

Valódi közösségként működünk, amibe csak egy pillanatra belelátni is szívmelengető, benne lenni pedig maga a csoda.

Csatlakozzatok támogatóként, önkéntesként, vagy csak térjetek be egy teára, kávéra! Mi itt vagyunk. Nem csak a hidegben, majd' két éve mindig.

86e6d6a99ef4d9ed2117b62ec1ea85a7.jpg

Ha személyesen nem tudtok csatlakozni, de támogatóként mégis részei szeretnétek lenni az ügynek, adományozzatok!

Számlaszámunk: 68800099-11052087

Köszönjük!

Szólj hozzá

támogatás kávézó adomány önkéntesség