2017. jan 16.

Egy lelkes önkéntes - Tombor Tünde gondolatai

írta: Labor Café Blog
Egy lelkes önkéntes - Tombor Tünde gondolatai

Tombor Tünde önkéntesünk gondolatai:

 Akár önkéntesként kérdeznek, akár magánemberként, hogy mi is az a Labor Café, milyen hely, akkor mindig elgondolkodom és rájövök, hogy néhány szóban, mondatban nem is lehet elmondani. Most összeraktam egy rövid kis szösszenetet.

 

Amikor a kezdetek-kezdetén betértem a kávézó falai közé… már az ajtón belépve éreztem, hogy ez más, mint, amit bármikor is láttam eddig. Költői képpel kifejezve: Lágy szellőként cirógatott meg a hely szelleme. Néhány mondatban meghallgattam mi is ez a hely, és már akkor tudtam… a része szeretnék lenni, mert ennek van értelme… és önkéntes lettem.

Amit én látok, és kiemelendő, hogy a kávézóba betérő bárki, legyen az fiatal vagy idősebb, nyugisabb vagy pörgősebb, kikapcsolódásra vagy éppen beszélgető társakra vágyó...itt mindenki megtalálja a helyét....És ez tényleg egy olyan hely... amely teret biztosít mindenkinek mindenre (persze az ép ész határain belül) ...olyan mint egy kincses ládika.

  Egy hely, mely megtölti a mindennapokat érdekes és hasznos információkkal, ugyanakkor a nyugalom szigete is, feltölti a betérő embereket...

 Egyedi, varázslatos, mégis közvetlen, hívogató és nem hivalkodó, egyszerű mégis nagyszerű...egy olyan Hely, amely lüktető érként hálózhatja be a kis életünket és dobogó szíve, éke lehet a városnak. Egy hely, mely megtölti a mindennapokat érdekes és hasznos információkkal, ugyanakkor a nyugalom szigete is, feltölti a betérő embereket... Hihetetlen de igaz...pont az által hogy, belépve a kávézóba már érzed a kötetlenségét mégis tudod a határokat de ez nem az a korlátozó fajta....a gyermekek örömmel töltik itt az idejüket és mi felnőttek ugyanezt a feltöltő, fesztelen gyermeki örömöt élhetjük itt át, amely sajnos sok mindenki életében többek között a rohanó életmód miatt háttérbe szorul...pedig erre igenis szükségünk van!!! Arról nem is beszélve, hogy látni az adakozó kedvű emberek kedvességét, őszinte mosolyát, ahogyan beérkeznek az ajtón... az fantasztikus...Tehát még egy pozitív töltés...olyan mintha megölelnének téged is ....

 

Nem kell mindig negatívan élni, szemlélődni... Ezen a helyen látod, ha akarod, ha nem, a jót. Látod, mert folyamatosan szembe köszön, de nem, csak amikor egy-egy adomány érkezik hanem, amikor körbe nézel, ahogyan ülsz az asztalodnál, vagy amikor készíted a finom kis kávédat, szörpidet, teádat.... mert minden, de minden az adományokból, felajánlásokból van körülöttünk itt.  Akaratlanul is érzed azt a sok-sok szeretetet....Ez a HELY tanít minket!!! Tanít megélni a kis örömöket, meglátni a jót a mindennapok rohanásában, lelassít, és láttatni hagyja az élet nem csak rohanó percek sora, hanem megélt másodpercek öröme... Egyszerűen minden érzéket feltölt.... Különleges, meseszerű, de igaz!!!! El kell látogatni ide!!

 Tanít megélni a kis örömöket, meglátni a jót a mindennapok rohanásában, lelassít, és láttatni hagyja az élet nem csak rohanó percek sora, hanem megélt másodpercek öröme...

Lehet, hogy ez a hozzászólásom nem éppen egy "hivatalos szöveg" amivel egy vállalkozót meg lehet szólítani, inkább az itt megélt idő hatása. Ez is a hely sajátossága, hogy ilyen gondolatsort indít el, egy olyan emberben, aki már járt a kávézóban, vagy amikor teheti aktív résztvevője, segítője annak, mint én is. Azt kívánom azoknak, akik olvasták ezt a néhány sort és még nem jártak nálunk, hogy gyertek el, ismerjétek meg, töltődjetek fel. Ti pedig, akik töltöttetek már időtökből el a kávézó falain belül, akár egy kávé mellett vagy egy itt rendezett eseményen belül, gyertek még… töltsétek meg a teret… ismét… leljétek kedvetek… és adjátok tovább az élményeket. Gyertek önkéntesnek is akár. Te is része lehetsz ennek a kis lüktető színfoltnak. 

 

A zárszóm, hogy Ismerjétek meg és érezzétek át a Labor Café nagyszerű szellemét!

Tombor Tünde

Szólj hozzá

támogatás kávézó adomány önkéntesség