2017. jan 15.

Adományozás - az élet sója!

írta: Labor Café Blog
Adományozás - az élet sója!

Önzetlenül segíteni olyan a léleknek, mint egy hosszú nap után lerúgni a cipőt, vagy kibontani egy szoros kontyot. Felszabadító és jóleső. Ha adományra gondolunk, arra gondolunk, hogy valaki másnak adunk.

A Labor Café egy kakukktojás, hiszen ha ott adományozunk, magunknak adunk. Az ott bedobott adományokat, valamint a Tabulapláza Alapítvány számlájára, a Labor Café projekt számára utalt adományokat 100%-ban a fenntartásra, fejlesztésre és üzemeltetésre fordítjuk. Nem csak tárgy és pénzadományokat várunk, ötleteket is, melyek nyomán még jobban éreznéd magad. Adj nekünk, hogy adhassunk Neked!


Ha anyagilag nem tudsz minket támogatni, az emberi erőforrásokra is nagy szükségünk van. Lelkes önkénteseink már eddig is nagy segítséget nyújtottak, ami nélkül nem lehetne a mostani állapotában a Labor Café.


volunteer.png

Fotó: forgetthebox.net

Tudtad-e?

 

  • Egy 2013-as metaanalízis 14 különböző kutatás eredményeit foglalta össze, és azt találták, hogy az (55 éves és annál idősebb) önkéntességet vállaló emberek hosszabb életről számolnak be. Az önkéntesség tehát növeli az élettartamot. 
  • Ugyanebben a tanulmányban azt állapították meg, hogy az önkénteskedők halálozási rizikója 47%-kal csökkent.
  • 65 éves kor felett az önkéntességnek pozitív érzelmi és fizikai hatásai vannak, és növeli a teljesítmény-érzést.
  • Egy 2013-as kanadai tanulmány szerint az önkénteskedő tinédzserkorúak kevésbé hajlamosak szívbetegségekre.
  • Egy 1997-es, a Duke Egyetemen végzett kutatás során azt találták, hogy azok a személyek, akik szívinfarktusuk után önkénteskedtek, kisebb mértékű kétségbeesésről és depresszióról számoltak be, mint azok a társaik, akik nem.
  • Az önkénteskedők nagyobb mértékű céltudatosságról is beszámoltak.
  • Az önkéntesek 32%-a 35-44 év közötti.
Szólj hozzá

adomány volunteer