2018. júl 18.

„Én vagyok az apád!”

írta: Labor Café Blog
„Én vagyok az apád!”

Ezen a héten, július 19-20-án kerül megrendezésre, a 24 órás Star Wars maraton, a Labor caféban. Az esemény 19-én 17:00-kor kezdődik és 20-án délutánig tart. A filmeket a megjelenés sorrendjében vetítjük le, tíz perces szünetek megszakításával. A szünetek nem csak a szükségletek kielégítésével telnek, hanem meg is beszéljük a látottakat. Mindenkit szeretettel vár a Sötét oldal, hogy közösen merüljünk el a Star Wars világában. De még mielőtt közösen megnéznénk a filmsorozatot, leírnánk, hogy nekünk mit is jelent a Csillagok háborúja. Remélhetőleg ez mégjobban felkelti az érdeklődéseteket.

 

Yoda tanításai

yoda-do-or-do-not-1.jpg

Szerintünk a Star wars egyik legikonikusabb mondata a film egyik legfontosabb üzenete is. Ez arra tanít, hogy ne adjuk fel, hogy küzdjünk az álmainkért. Tudjuk, ez nagyon sablonosan hangzik, de nem véletlenül lett belőle a film legtöbbet idézett mondata.

 

Harry Potter effektus

A másik fontos üzenete a filmnek, hogy nem számít, hogy honnan jöttünk, hogy kik a szüleink, csak az számít, hogy mi kik vagyunk és hogy mit teszünk. Arra is tanít a film, hogy nem szabad másokat elítélni, csak mert mondjuk Darth Vader az apjuk, vagy mert még nem birtokolják az erőt. Persze a való életben nem ezek a veszélyek fenyegetnek, hanem, hogy lenézünk valakit, mert rosszabb az anyagi helyzete, vagy mert "rossz" családból származik.

Arra is figyelni kell, hogy bárki lehet a testvéred, úgyhogy mindenkivel kedvesnek kell lenned. :)

 img_5760.JPG

Kedvcsinálónak ennyit írtunk, de ha eljöttök közösen, még részletesebben megtárgyalhatjuk a filmek üzenetét és minden egyebet. 

 

 

Szólj hozzá

sci-fi yoda Film Harry Potter Movie StarWars Maraton Csillagokháborúja