2018. ápr 16.

#laborreset - avagy vissza az alapokhoz és arccal a jövő felé

írta: Labor Café Blog
#laborreset - avagy vissza az alapokhoz és arccal a jövő felé

img_8689.JPG

A Labor Café, akár a többi közösségi tér, fiatalokkal foglalkozó és őket befogadó, támogató közeg, folyton változik. A "kiöregedő" és kirepülő diákok helyett folyton újak és újak jönnek. Megismerkedünk és mire belelendülnénk a közös munkába, az élet elsodorja a szemünk előtt ikszesből tudatos önkéntessé váló barátot.

De nem csak a diákok jönnek-mennek. Az olyan helyeken, mint a Labor, ahol önkéntesek sokasága fordul meg hétről-hétre, egyesek beépülnek, mások lemorzsolódnak, hoznak és visznek magukkal darabkákat, melytől sokszor a Labor arculata is alapjaiban változik meg. Eltelt három év, számtalan arcot váltott a Labor, de az alapvetések nem változhatnak meg, bármi is történjék, így az új csapatnak megismerni, a régieknek feleleveníteni kell mindazt, amit alapként letettünk. Elkerülhetetlen az is, hogy csiszoljunk az eszközökön, módszereken, megismerkedjenek régi tagok és újak, hiszen a cél közös, akár csak a feladatok. Ez a "csiszolódás" történt meg péntek 13-dikán a Laborban és ennek eredményét élvezheti mindenki, aki mostantól betér. Számos újítás mellett leporolunk néhány méltatlanul elfeledett programelemet és célkitűzést is.

A maratoni reset party ismerkedéssel kezdődött, így alkalma volt megismerkedni a délelőtti és délutáni csapatnak, mert így együtt igen ritkán találkoztunk eddig. Eddig. Ez fontos változás, mert mostantól a kötényes banda rendszeresen összeáll, tervez, értékel, dolgozik és lazít együtt.

Az ismerkedés után egyeztettük óráinkat, vagyis végigjártuk mindazt, amit a Labor jelent számunkra, majd megszületett a Labor Alkotmánya is. Döntést hoztunk mindarról, amit abba kell hagynunk, amit folytatnunk és elkezdenünk kell a sikerért és remek hangulatban agyaltunk a közös jövőn. 

Rengeteg munka vár még ránk, sok feladat és terv figyel a talonban és sok-sok újításról várjuk, hogy vajon hogy fogadjátok majd. Izgi. És hogy kik a kötényesek, mi a Labor Kötény Szabály? Hamarosan beszámolunk arról is. 

Addig szemezgessetek a szófelhőből, melyet közösen alkottunk meg! Ti mit írnátok még hozza? Mi jut eszetekbe a Laborról?

img_5474.JPG

Szólj hozzá

tudás kávézó jövőkép önkéntesség szolgálat adomany csapatszellem Közösség