2017. máj 30.

Kaptál már ma ölelést?

írta: Labor Café Blog
Kaptál már ma ölelést?

Virginia az Amerikai Egyesült Államok egyik alapító tagállama, amely az USA délkeleti részén helyezkedik el. De Virginia nem csak a történelmi múltját tekintve érdekes, sem a látnivalók miatt vagy, amiatt hogy 8 elnök is itt született. Nem! Virginia több mint egy nemzetközösösség, ugyanis itt található a Hugs Cafe.

 Szeretet kávézóba csomagolva

 A Hugs Cafe alapítóanyja Ruth Thompson, aki 2013-ban hozta létre azt a helyet, ahol felnőttképzéssel foglalkozik, és munkahelyet teremt speciális felnőttek, és fiatalok számára.

Ruth közel tíz évig tanított heti két órát különleges igényű felnőtteknek, ahol folyamatosan arra törekedett, hogy segítsen új készségeket fejleszteni, és személyes önértékelésüket javítani. Így történt az, hogy új utakat keresve, végül megalkotta ezt a nagyszerűen, csodálatos helyet. Ruth szerint: „Mindenben, amit teszünk, arra törekszünk, hogy teljesítsük küldetésünket, és teljesítsük azt a célunkat, hogy egyszerre egy világot változtassunk meg”.

 hugs.pngFotó: hugscafe.org

Kaptál már ma ölelést?

 Létezik egy projekt a kávézóban, amelyet az egyik munkahelyi önkéntes végez: felveszi Hugs pólóját, és megölel mindenkit, aki csak kér belőle. Cindie szerint ez egy olyan projekt, amelyet a közösség nagymértékben támogat, és hozzáteszi: „Remekül csinálják!”.

A Hugs projekt célja az, hogy minden olyan embert, aki a társadalom mókuskerekében ragadt, vagy kevésbé figyelmesek az élet apró csodáira, azokat kiszakítsák ebből a körből, és megmutassák nekik: mindannyian részesülhetnek, önzetlen, és tiszta szeretetben, amiért senki nem vár cserébe semmit.

Cindie azt nyilatkozta: „Azt hiszem az emberek az ölelésért jönnek vacsorázni (meg persze finomak az ételeink), de ami még fontosabb, hogy jól érezzük magunkat az életben.”

Remélhetőleg még rengeteg ilyen hely létezik a világban, amiről mi keveset tudunk sajnos. De a Labor Café célja, hogy nyitottak legyünk a környezetünkre, és egymásra, hogy kialakítsunk egy olyan szemléletmódot, amellyel „megváltoztatjuk a világot”.

 

Szólj hozzá

community támogatás kávézó adomány önkéntesség coffee labor donate volunteer közösségi szolgálat közösségitér labor café hugscafe