2017. ápr 26.

Önkéntes kisokos

írta: Labor Café Blog
Önkéntes kisokos

„Ha már lúd, akkor legyen kövér” – tartja a mondás, mi pedig nem végzünk fél munkát. Ha szó volt az adományozásról, hogyan feledkezhetnénk meg az önkéntességről!? Hiszen, az életben minden fedi egymást, ahogyan az adományozás is az önkéntességet. Nem baj, ha most még nem érted!

 Önkéntesség? Az meg milyen betegség?

 Nyugalom, betegségről szó sincs, fertőzésről meg pláne nem! Bár…

Tisztázhatjuk mit jelent ez a fogalom, vagy, hogy milyen tevékenységeket foglal magába, de aki már legalább egyszer részt vet önkéntesként bármilyen szervezetnél, vagy másutt, az tudja… a meghatározott fogalomnál jóval többet jelent.

 Tehát az önkéntesség az a dolog, amelyet egyénileg vagy akár csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön, de akár külföldön is végezhető, a közjó érdekében személyes akaratból anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzett cselekvés.

 Ez mind szép és jó, de akkor mire jó?

 8a4c5a3c4b54e0d2d48cd6e7a4ec6220.jpgFotó: Pinterest

 

Superhero újra töltve

 Hablatyolhatnánk arról, hogy az önkéntesség segít beilleszkedni a társadalomba, gyakorlati tapasztalatot szerzel vele, javul a kommunikációd, esetleg ne adj isten, még a látókörödet is szélesíti. Azonban erről jóval többről van szó.

 Egy családot kapsz magad mellé, nem csak egy kis csapatot, akivel szabadidőd jelentős részét együtt töltöd. Hallottál már Gökçer Korkmazról? Ő az a személy, aki több mint 500 állatot fogadott be és nevel önként. Gökçer ott hagyta az egyetemet, hogy segíthessen ezeknek az állatoknak. Menhelyeket épít, eteti őket naponta, és meggyógyítja a sebesülteket.

 14717259_10154570421884501_755055234112972546_n-5841eca28d942_700.jpgFotó: boredpanda.com

Nem kért engedélyt, nem harangozta be, hogy már pedig ő otthagy csapot-papot és állatokat fog menteni. Egyszerűen csak bele vágott, mert tudta, hogy jót tesz.

 Nagyon nehéz lenne megfogalmazni, hogy mit jelent önkéntesnek lenni. Sőt, megmagyarázhatatlan, hiszen ez egy érzés, egy emberi akarat, gondolkodás.

 Önkéntesnek lenni jó, mert egy jó ügyet szolgálsz, miközben egy második családot kapsz magad mellé!

Szólj hozzá

community támogatás kávézó adomány önkéntesség labor volunteer közösségi szolgálat közösségitér labor café