2017. ápr 13.

Adni okosan, cselekedni helyesen - Az adó 1%-ról

írta: Labor Café Blog
Adni okosan, cselekedni helyesen - Az adó 1%-ról

Lassan közeleg az a határidő, ameddig még rendelkezhetünk adónk 1%-áról, és támogathatunk egy általunk választott civil szervezetet. De miért folyik a csapból is az adó 1%-ról szóló felhívás? Jó ez vagy inkább rossz? Egy rövidke bejegyezés arról, mire érdemes odafigyelnünk, és miért kell tudatosan döntenünk!

 Adóbevallás: Hogyan? Kinek? Miért?

A hogyan kérdésre a válasz egyszerű: minden olyan magánszemély, akinek adófizetési kötelezettsége van, az felajánlhatja adója 1%-át.

 (Ha részletes leírást szeretnél arról, hogy miként töltheted ki az adóbevallásodat, kattints IDE)

 Azt, hogy kinek ajánlhatod fel, szintén könnyű kérdés, könnyű válasszal: a magánszemély rendelkezhet befizetett adójának 1%-áról valamely, meghatározott civil szervezet részére, és egy egyház vagy kiemelt költségvetéssel rendelkező irányzat javára.

 Na, és akkor miért? Talán erre a kérdésre a legnehezebb válaszolni.

Persze nem azért, mert ne tudnánk, miért adózunk (vagy kicsit mégis?), hanem, hogyan döntsünk helyesen, megfontoltan.

 tamogasd_a_labor_cafet_adod_1_-aval.png

Adni okosan, cselekedni helyesen

 A NAV listájában szereplő civil szervezetek között bátran mazsolázgathatunk, hiszen hosszú a lista. Adózni, olyan, mint adományozni, ugyanis az adónk 1%-át ajánljuk fel valakinek, segítségül! Mert így van, segíthetünk valakinek, akiről úgy gondoljuk, szüksége lehet rá.

 Nem elég azt szajkózni, ha már rendelkezhetünk felőle, akkor használjuk ki, hanem azt is muszáj, hogy tudatosan tegyük! Tanulmányozzuk át a listát, nézzük meg azokat a civil szervezeteket, amelyekkel szimpatizálunk, alaposan tekintsük át, az adott szervezet milyen munkákat folytat, milyen célokat tűztek ki maguk elé a jövőben, és ami a legfontosabb… tudjunk azonosulni vele!

 Az adód 1%-ával rengeteget segíthetsz! Fenntarthatsz vele egy szervezetet, támogathatsz egy jó ügyet! Kell, hogy legyen kampánya ennek, mert beszélnünk kell arról, miért akarjuk, hogy minket támogassatok, hogy miért annyira fontos nekünk ez a hely. Hiszen ez a tiétek is, értetek van.

type_your_title_here.png 

Ha a te helyeddé is vált a Labor Café, akkor ne habozz rendelkezni az 1%-al. Segíts minket, támogass egy jó ügyet, és vedd ki továbbra is belőle a részed! 

 Köszönjük az eddig támogatásaitokat, azt a rengeteg adományt és ötletet, amit hoztatok, és amivel együtt a Labor részévé váltatok!

(Részletes tájékoztatást, információt és cikkeket az adóbevallásról ITT olvashattok)

Szólj hozzá

támogatás adomány labor labor café