2017. feb 13.

Kockaparty - Avagy élménybeszámoló egyenesen a game backstageből!

írta: Labor Café Blog
Kockaparty - Avagy élménybeszámoló egyenesen a game backstageből!

Általában az ebéd időm nagy részét a Laborban töltöm a kis kézi konzolommal. Természetesen játszok és beszélgetek a barátaimmal. Innen jött az ötlet, hogy nem feltétlen kell egyedül nyomogatni a gombokat. Csapatban még nagyon fun. Legyen akár társasjáték vagy konzol (régi nevén tv játék). Ez van, húszon éves fejjel se untunk meg gyereknek lenni.

 Szombat délutánonként szoktunk összegyűlni a kávéházban. Hozzuk a magunk játékait, egy kis nasit, ráadásként főzünk egy finom kávét és már készen is állunk a játékra.

 

 wp_20160730_17_03_06_pro.jpg

Nem a cukrászdából van. Endrosz által rendezett - nem csak az én fejemben motoszkált, hogy valamit csinálni kéne - első társasjáték klubok egyikére készítettem. Nem csak játszani, hanem sütni is szeret némelyikünk :)

Általában délután 4-kor kezdünk, a többiekhez igazodva. Van, aki vidékről, van, aki tanfolyamról ugrik be a klubba. A lényeg az alkalom, ahol egy jó társaságban, új barátokra tehetünk szert. Ezt a köteléket csak erősíti az együtt eltöltött idő. Sajnos már nem divat (most nagyon öregnek érzem magam) átmenni a szemben lévő lakásba és egy jót Mortal Kombatozni a szomszéd sráccal. Talán ezt a gyerekkori világot akarjuk újra a felszínre hozni. Minden esetre egy kis ízelítő, hogy mire is lehet számítani szombat délutánonként:

 wp_20170204_20_25_50_pro.jpg

Társasjáték készleteink nem a Gazdálkodj okosan 20. kiadásában merülnek ki, hanem olyan izgalmas táblajátékokat próbálunk ki, mint a Pandemic vagy a King of Tokyo. Itt már nem "babra" megy a játék. Nemes célunk megmenteni a világot a halálos vírusoktól vagy épp a legfélelmetesebb szörnnyé válni. Ezeket biztos, hogy mindenki élvezni fogja, mert kimenetele nem csak a vak szerencsén múlik, hanem az egymással való kommunikáción és a döntéseinken. Szóval, ha van érdekes társasjátékod, ne hagyd otthon, mert itt biztos játszó társakra találsz!

 wp_20160716_17_41_15_pro.jpg

wp_20161126_15_29_35_pro.jpg

Régebben a Nintendo Wii U konzolomat hoztam el egy halom játékkal, hogy "vérre" menjünk a Goomba-kal a Super Mario pályákon. Ilyenkor remek aranyköpések születnek, mint a "Hagyjál békén pálya!!!" - A platformer játékok nem könnyűek, szóval csak erős idegzetűeknek való, annak ellenére, hogy sokak szerint csak az alkalmi játékosok játszanak ilyenekkel.

Nem csak ugrabugra játékokat próbáltunk ki a konzolon, terítékre került a Mario Kart 8, ami a Lego Racerre hasonlít. Vagyis hiába néz ki über cukinak, egy kő kemény, vérre menő autóversenyzős játék (pontosabban gokart és motor), ami a legjobb barátságokat is képes megbolygatni.

 wp_20161126_15_29_46_pro.jpg

Természetesen, ahol vegyes a társaság nem csak Nintendo játékokkal játszunk, hanem például PC-t is hozunk magunkkal, hogy más jellegű játékokat is ki tudjunk próbálni (nyitottnak kell lenni az új dolgokra). Például múlt héten hatalmas sikernek örvendett a bomba hatástalanító játék, eredeti nevén, a Keep talk and nobody explodes. Ez az alkotás szintén a játékosok közötti kommunikációra épít, mint például a Pandemic társasjáték. Egy ember kezeli a bombát, a másik (mások) pedig a kézikönyvet tanulmányozzák. Úgy kell hatástalanítani a halálos szerkezetet, hogy nem nézhetnek rá a másik munkájára. Csak is beszéd útján bizonyosodhatnak meg a helyes hatástalanítási módszerről. Vigyázat, 3 hibánál robban!

wp_20170204_20_25_56_pro.jpg

 Ehhez kapcsolódva hangzott el a kedvenc aranyköpésem, a "Felrobbantak a cicik!!!". Ezt csak az értheti, aki már játszott a Keep talk and nobody explodes-szal.

Az elkövetkező hetekben szeretnénk egy film erejéig is összejönni, vagy jobb idő esetén, egy kis élő gokartoztást is szervezni. Nem mindig a kijelző előtt kell roskadni. Erről jut eszembe, egy bicikli túra se lenne rossz dolog. Ki az aki nem szeret biciklizni?!

 14618cfd-a1e3-4ca9-bbdc-cbf71e27c6d9.jpg

Hétről-hétre (többé kevésbé) egy olyan lelkes társaság gyűlik össze, akik szeretnek önfeledten játszani. Bátrak új dolgokat megismerni. Szóval szeretettel várunk mindenkit, legyen akár gyermek lelkű felnőtt vagy általános iskolás. Remek kikapcsolódásnak nézünk elébe.

Hogy le ne maradj a következő Kocka-partyról, IDE kattintva megnézheted az e heti game eseményét!

Boldizsár Magdolna

Szólj hozzá

programok kávézó