2017. jan 16.

Rajtunk a világ szeme...

írta: Labor Café Blog
Rajtunk a világ szeme...

Fontos küldetés számunkra a Labor Café. Lehetőségünk van kísérletezni, a közösség összefogásának erejét mérni közel egy éven át. Olyan kihívás ez és olyan lehetőség, aminek eredménye mindenképpen nagyot fog szólni. Ha sikeres, ha mindent elsöprő erejű támogatottsága fenntarthatóvá teszi, azzal példaként járhatunk elől, Magyarországon az elsők között. 

 

Duplán elmondhatjuk, hogy rajtunk a világ szeme, hiszen elsőnek lenni valamiben, amit sokan szkepticizmussal fogadnak, eleve teremt egy fókuszt. De abban a régióban, ami rengeteg sztereotípiával küzd hosszú évtizedek óta, lesújtó általános közvélekedésről árulkodó ragadványnevek sorát aggatták rá, ott még nagyobb jelentősége van annak, hogy egy 100%-ban az itt élők társadalmi, morális és erkölcsi felkészültségére alapozott kezdeményezés hogyan szerepel. 

 lc3586.jpg

Mi, itt élőkként, mindig is éreztük, hogy ez a térség nem lemaradott, nem „sötét” és nem leszakadó azokban az alapvető értékekben, amit egy vendég első benyomásként megtapasztalhat. Ezek: az önzetlen segítség, a kedvesség, tisztesség és odaadó vendégszeretet. Ezek azok a dolgok, amikre alapozva bele mertünk vágni ebbe a munkába. Hisszük, hogy mifelénk van hagyománya az értékek megőrzésének, gondozásának, az itt élők, ha szűkölködnek is valamiben, azt nem a kedvesség és az összefogás képessége.

 

Rajtunk a világ szeme. 

Mi, nyíregyháziak elsőként vizsgázunk ilyen látványosan összefogásból és becsületből. Ha a Labor Café életben marad adományaink és közös munkánk nyomán, büszkék lehetünk mindannyian, mert olyan közösségben élünk, ahol még él a jó iránti önzetlen igény és azért tenni is képesek vagyunk. Ha ez valóban bebizonyosodik, az alapjaiban változtatja meg a közgondolkodást rólunk, nyíregyháziakról és az önkéntes alapon, nonprofit módon működtetett közösségi kezdeményezések megítéléséről.

 

- Fekete Éva, a Labor Café ötletgazdája

Szólj hozzá

kávézó labor labor café